Úterý, 30 dubna, 2024
bydlení

/

Operátoři posilují mobilní sítě na místech, která navštíví papež

„Návštěva papeže na Slovensku je výjimečná událost a proto jsme přistoupili k posílení a restrukturalizaci síťových komponent všude tam, kde předpokládáme zvýšenou hlasovou a datovou provoz v souvislosti s návštěvou papeže Františka,“ řekl Jirko.

Kromě posílení kapacity sítě pro telefonování v Bratislavě, Prešově a Košicích se 4ka rozhodla i pro postavení dočasného přenosného mobilního vysílače v Šaštíně. Takový přenosný vysílač se obvykle používá například při hudebních festivalech a jiných akcích, jeho účelem je posílení datové a hlasové kapacity sítě.

Posílení sítě na místech veřejných shromáždění a v jejich okolí pro TASR potvrdil i mluvčí Slovak Telekomu Michal Korec. „Zároveň máme připraven i extra mobilní vysílač v Olomouci a dva extra mobilní vysílače v Šaštíně, kde se očekává nejvyšší účast návštěvníků,“ poznamenal Korec.

Mluvčí O2 Tereza Molnár TASR rovněž uvedla, že pro návštěvu papeže operátor posílil síť tam, kde se hlava církve má setkat s návštěvníky. „Tímto posílením o mobilní BTS stanice chceme minimalizovat riziko přetížení sítí z důvodu velké koncentrace lidí na malém prostoru, které je s takovými akcemi často spojeny,“ vysvětlila Molnár a upřesnila, že jde o lokality Prešova, Košic, Šaštín a Bratislavy.

Papež František na Slovensko přijede v neděli (12.9.). Na Slovensku zůstane Svatý otec do 15. září. Navštíví Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.